Når den gamle fotballskaden blusser opp

Mange som spiller fotball har opplevd å skade seg på trening eller kamp. I denne idretten er det mange situasjoner hvor skader kan oppstå, særlig når man kommer i kontakt med andre spillere i kollisjoner, hodedueller eller taklinger. Det er spesielt bena som er skadeutsatt.

Behandling

De fleste fotballskader omfatter ankel, fot, legg, kne, lår, hofte, bekkenet eller lysken. Noen opplever at gamle skader i forbindelse med fotball blusser opp igjen. Da er det lurt å få behandling for dette.

Behandling av en gammel fotballskade kommer selvfølgelig an på hvilken type skade man har, i tillegg til alvorlighetsgrad. Hos Klinikk for Alle kan man få veiledning og behandling av fagpersoner.

Alvorlighetsgrad

Enkelte skader har lav alvorlighetsgrad, og man trenger kun å ta pause i noen dager. Hos andre er skaden mer alvorlig, og behandling må foregå over flere uker og kanskje måneder. I slike tilfeller vil det være aktuelt med god oppfølging av fageksperter.

Forebygging

Selv om man har en gammel fotballskade, er det fullt mulig å forebygge og redusere framtidig skaderisiko. Forskning viser at god oppvarming reduserer skader betraktelig. Styrketrening har også vist seg å være et godt personlig tiltak for å minimere skaderisiko.

Comments Off on Når den gamle fotballskaden blusser opp

Filed under Fotball