Cristiano Ronaldo – en fotballegende

Cristiano Ronaldo har blitt en levende fotballegende. Han spilte for klubbene Sporting Lisboa og Manchester United før han i 2009 signerte for Real Madrid. Verdens beste fotballspiller? Noen mener at den 30-årige portugiseren faktisk er det. Siden 2008 er det bare to spillere som har vunnet prisen Ballon D’or eller Gullballen – nemlig Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Er det rart ingen blir enige om hvem som er best?Ronaldo

Lidenskap for poker

Etter hele 196 kamper og 85 mål for Manchester United signerte Cristiano Ronaldo for Real Madrid i 2009. Han har hatt stor suksess i klubben og har scoret hele 202 mål på 179 kamper. Han er og blir en levende legende. Tidligere i år avslørte han at han har en stor lidenskap for poker. Cristiano Ronaldo spiller for PokerStars. Nå spiller han altså ikke bare for verdens største fotballklubb, men også for verdens største pokerselskap på nett. Han har tidligere uttalt at han elsker strategien i spillet, i tillegg til konkurransefaktoren, så klart.

Startet tidlig

Det er få som starter å spille på et fotballag allerede som fireåring, men det gjorde Cristiano Ronaldo. Hans favorittlag som liten var Benfica, men det skulle vise seg at det var deres erkerival Sporting Lisboa som skulle gi ham en proffkontrakt. Han signerte for Sporting Lisboa allerede som 13-åring, etter et vellykket prøvespill og besøk hos klubben. Det var neppe enkelt å spille for ungdomslaget, da Ronaldo hadde vokst opp i Madeira og derfor hadde dialekt derfra. Han ble mobbet av lagkameratene, og den første tiden i Lisboa var tung.Men både Ronaldo og lagkameratene vokste fra problemene, for ingen av dem skulle bli bedre på banen enn Ronaldo selv. I 2002 fikk han sin Sporting-debut i selveste Champions League, kun 17 år gammel. Sommeren etter spilte Sporting Lisboa treningskamp mot Manchester United, en kamp hvor også her Ronaldo imponerte alle. Sir Alex Ferguson hadde fulgt Ronaldo med argusøyne i flere år allerede, og etter David Beckhams overgang til Real Madrid trengte klubben en ny vingspiller. Ronaldo kunne brukes på begge sider, noe som var en klar fordel for både ham selv og klubben. Kun én uke etter treningskampen var han klar for Manchester United.

Verdens beste fotballspiller 2014: Ronaldo

Det var ingen tvil om hvem som var verdens beste fotballspiller i 2014: Cristiano Ronaldo tok sin tredje Gullball siden 2008, igjen tett fulgt av hans argeste konkurrent Lionel Messi, for andre året på rad. Hvem som får prisen for 2015 har ennå ikke blitt bestemt, men Ronaldos sesong har ikke helt gått etter planen. Real Madrid ble nummer to i ligaen bak Barcelona og ble slått ut i semifinalen i Champions League.

Stor også utenfor banen

Ronaldo skal siden overgangen fra Sporting Lisboa, via Manchester United og i dag Real Madrid ha en estimert formue på over 120 millioner pund, men Ronaldo har gitt mye tilbake til samfunnet rundt seg. Ronaldo skaffet midler til gjenoppbyggingen av Indonesia etter jordskjelvet og tsunamien i 2004. Han donerte utbetalingen han fikk fra en rettssak for ærekrenkelse til en veldedig organisasjon i hjembyen Madeira, og har også spilt i en veldedig fotballkamp i tiden etter flom og jordskred på Madeira. To av de mest hjertevarmende handlingene var da han var en stor bidragsyter for å redde livene til to unge gutter kjempet mot livstruende sykdommer.I 2012 møtte Ronaldo en ni år gammel gutt fra Grand Canaria som led av kreft i ryggraden, og Ronaldo tilbød seg å betale for behandlingen. Nuhazet Guillen var en stor fan av Real Madrid, men han tapte dessverre kampen mot kreften i 2013. Dette endrer overhodet ikke det faktum at Ronaldo gjorde det han kunne for å støtte noen han ikke kjente personlig. Tidligere i 2014 ble Ronaldo kontaktet av foreldrene til en 10 måneder gammel spansk gutt som heter Erik Ortiz Cruz, som sårt trengte en hjerneoperasjon for å redde livet hans. Under VM 2014 i Brasil ble Ronaldo sett med en sikk-sakk frisyre som fikk negativ kritikk fra mange moteeksperter. Lite visste de at dette var en gest for å hedre Erik som etter det kirurgiske inngrepet i hodet kom ut fra operasjonssalen med tilsvarende arr på høyre side av hodet.

Comments Off on Cristiano Ronaldo – en fotballegende

Filed under Fotball