Fotball i Norge

De første fotballagene begynte å dukke opp i Norge allerede på slutten av det 19. århundret. Siden landet vårt ligger så nærme fotballens hjemland, England, tok det ikke lang tid før sporten dukket opp her. Så fort de første fotballklubbene dukket opp, var det duket og klart for en rask utvikling.

Nye lag ble stiftet nesten hver eneste uke, og innen kort var hele Norge proppfullt med små og store fotballag. Allerede i 1908 ble den første landskampen spilt, og i 1936 vant Norge bronsemedaljen i fotball under OL i Berlin.

Med tiden ble fotballen delt opp i forskjellige ligaer, der fotballag med lignende ferdigheter fikk konkurrere om ulike premier og pokaler. Nå om dagen er fotball den mest populære sporten i Norge, med eliteserien, bedre kjent som Tippeligaen, som den mest populære serien. Man har også hele ni divisjoner under eliteserien i herrefotball her i landet, i tillegg til fem forskjellige divisjoner for kvinner.

Hvert år arrangeres norgesmesterskap i fotball for både menn og kvinner, samt flere ulike turneringer for yngre fotballspillere. Dessverre har ikke fotballgutta fra Norge klart å vinne EM eller VM riktig enda, men fotballjentene tok VM-gullet i 1995 – det eneste gullet et norsk landslag har tatt i verdens mest populære sport.

Comments Off on Fotball i Norge

Filed under Fotball