De beste norske fotballspillerne gjennom tidene

Man kan kverulere i det uendelige om hvem som er den aller beste norske fotballspilleren i historien, men en ting er sikkert – Norge har produsert mange store stjerner. John Arne Riise er et navn som straks kommer opp om man diskuterer norske stjerner.

Moldenseren er den nordmannen som har spilt flest landskamper for Norge etter sin debut i år 2000. Han har nytt en lang og fin karriere med topplag i både England, Italia og Frankrike.

Før i tiden kunne man se en rekke norske fotballspillere blant topplagene i England – navn som Henning Berg, Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen har allerede blitt foreviget i norsk fotballhistorie. De tre kjempene spilte alle for Manchester United når det store engelske fotballaget tok gull etter gull i den engelske ligaen, og Ole Gunnar har vist seg å være en fantastisk trener etter å ha lagt fotballskoene på hylla.

Solskjær har legendestatus i Man. U, med flere kjælenavn og en helt egen sang supportene sang for ham hver gang han dukket opp på banen. Steffen Iversen er et annet kjent navn i norsk fotball – Oslogutten har spilt utallige kamper for landslaget og dukket stadig opp i nyhetsspaltene på grunn av sin noe ekstreme oppførsel. Så har man selvsagt John Carew, en annen Oslogutt med lang historie. Dette er våre engelske stjerner, men man får jo ikke glemme store lokale stjerner som Erik «Myggen» Mykland! Spillere som Tore Andre Flo, Kjetil Rekdal og Per Bredesen er også store norske fotballnavn som alltid vil være husket.

Comments Off on De beste norske fotballspillerne gjennom tidene

Filed under Fotball